^Naar boven

organiseren Kindercarnaval Ninove

Alter ego - Monjdagridders

Monjdagridders 2014

Monjdagridders 1988Hoe of waarom de Monjdagridders onstaan zijn kan waarschijnlijk geen mens zich herinneren. Feit is wel dat in 1970 de onderafdeling der Ridders gesticht werd, zonder statuten, zonder voorzitter, zonder kas. Dat was zo en dat is zo altijd gebleven.
Vier moedigen, geschminkt maar ongemaskerd, maakten reeds vanaf twee uur 's middags de straten der stad onveilig. Op een tijdstip van de dag dat nog geen kat verkleed liep zetten zij reeds de maandagcarnavalviering in.
De jaren nadien werd zelfs gestart vanaf 10 uur 's morgens. Meer dan eens met houten kop.
Monjdagridders 1983Werd in de beginjaren van de Monjdagridders slechts rondgegaan in bierwinkels en bij vaste kennissen, na enkele jaren werden zij echte handelaars, welke steeds met één of ander produkt te koop liepen.
De aangepaste " praaisjlaaisjt", waarvan hieronder enkele exemplaren worden weergegeven, staken de draak met alles en nog wat.
Gedurende die vele jaren kwamen alle thema's aan beurt : de ronde van Ninof met fiets of trottinette; een barbeque in 1971, de "900" met bed en operatie in 1972, de openbare werken in 1973.
In 1974 kwamen wij met een eigen lijst voor de verkiezingen op onder nummer 69 als AMARI-lijst.
Monjdagridders 2007

 

 

We verkochten de laatste Dendervis, hekelden Amin Dada, verkleedden ons als soldaten, garçons, clochards, champetters of mexigeuners en deelden bier, jenever, ijsjes en ander spijzen uit aan de ninovieters. Veel volkeren kwamen naar Ninove : joden, zigeuners, brazilianen en zelfs schotten vergezeld van het ware monster.
 
Tijdens de 44 jarige editie van de Roze Zondagstrein pakten de Monjdagridders uit als marjoretten-korps, begeleid door de kleinste fanfare van Belgie: De Rustende Moeders.

 

 

 

 

 

 

Sinds een tiental jaar staat ook een bezoek aan "ons Skoeleken" steevast op het programma. De Mojndagridders brengen op hun manier die dag de carnavalsfeer over naar de Sint-Jorisschool waar telkenjare de kinderen met veel plezier uitkijken naar onze komst.
Vele beroemde en beruchte leden hebben aan deze esbattementen deelgenomen. De ouderen haken voor deze maandag soms al eens af, maar de fakkel wordt steeds overgenomen door de jonge Ridders. Carnaval Ninove kan er slechts goed bij varen!!

Monjdagridders 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. vzw Ridders in de Wortelorde  Rights Reserved.